Alya90's Blog
Just another WordPress.com weblog

Feb
24

uiksss..da lame aku x update blog an..kerana kesibukan yg melanda..huhuhu..ape yg aku wat smpai sibuk sgt ek… :)…           25 hari lagi??ape tu..haaaa..tu a hari2 yg tgal untuk aku get ready..get ready untuk melahirkan seorg bayi yg di gelar Anak..huhu..rase x sabo sgt nak tgk wajah ank aku nti..x tau a rupe sape..aku ke suami aku..aku x kesah la muke die cm aku ke laki aku ke..jnji die sihat n selamat..

Ble aku on ym or fesbuk sume org akn tnye aku..Alya da scan??beby pe??tu jek la hari2 soalan yg ditujukn kat aku..huhuhu..aku pon jawab a..da scan..doktor ckp beby Gurl..tp scan nie x ley caye gak..ckp jek beby gurl..kang ble da kuar tgk beby boy..tp..pape pon aku n suami aku memg x sabo nk tgk ank aku lahir ke dunia..

Little Leo..

Ble org tnye aku..Alya..ko x takot ke da nak due nie??erm..Tpu la kalo aku kate aku x takot an..mesti a aku takot..tp ade sorg akk tu ckp..rugi la Alya kalo rase takot sekrg..nnti ble da bersalin kte x rase seronok..isshhh..ape la akk tu..die kate kalo bley die nak bersalin lg..die ske rase sakit bersalin..urmm..aku yg sakit sikit2 nie pon da rase takot n aku dpt bygkan cm ne keadaan aku nnti..tp aku harap aku kuat n tabah mase nak melahirkan ank aku nnti..harap x de pape yg berlaku..

So,pade kengkwan Wish Me Luck ok?????huhuhu..Doakan aku n anak aku selamat..ok la..aku nak chow dlu..nnti ade time aku smbung lek..

p/s : pic atas tu ank sedare aku ler..saje jek letak pic die..huhuhu..

Aug
10

Hari nie aku nak wish Heppy Bufday 2 My Hubby yg ke 27 thun..Semoge Allah pnjangkan umo awk n dimurahkan rezeki..Semoge dapat menjadi seorg Suami n Ayah yg baek kat Saye n Beby pd mase yg akan dtg…huhuhu…

gg

Semoge Awk sentiasa ceria selalu..n awk ler yg paling org syg… 🙂

Aug
03

Da lame aku x update blog kan..hari nie aku nak start update lek..hihihi..

Hari sbtu mgu lepas aku pi jb..umah sedare aku ank die kawen..ktorg gerak dri segamat pkol 9 n sampai sane dlm 12.30 la..bdn aku da mule rase penat mse tuh..mybe sb bwk budak kot..hehehehehe..pas mkn aku ingat kan mak aku nak terus blik upenye nak tgu smpai sanding..erm..aku pon tgu la..aku siap tdo lg kat umah org..2 jam lak 2..aku x sedo lgsung..2 pon kazen aku yg ckp..huhuhu..wat malu jek..

Gg  lak x de time 2..pi jumpe ab..nek bosan gak aku dok situ lame2..tp aku pk 2 sedare kan..aku sabo menunggu je la..pas sanding..ktorg terus pi Jusco Tebrau..aku x soping pape pon..nak jimat..wlupon aku da rmbang mate time 2..al-maklumla..tgah mega sale kan…sume murah2..duit aku pon tgah murah gak time 2..mak cik aku jek yg soping sakan..aku tukang teman jek..erm..nanti a..ade time aku ajk laki aku pi soping..kalo die free…n kalo aku larat nak jln..hehehe…

At Danga Bay

At Danga Bay

Sedap soping2 tgk jam da pkul 5 ptg..ktorg gerak pi Danga Bay lak..x de pape pon kat situ..agk bosan lor..gg jek yg click2 pic kat sane…ktorg jenjaln jek..sampai kol 7..pas 2 perut aku da mule lapar blik..aku pon ckp a kat diorg pi mkn dulu..so..ktorg pi mkn kat Rumah Segar-Amat ( Segamat )..tempat die lawa..aku ske..cm dok kat pulau..mlm 2 aku mkn bnyk gler..Tom yam,kerabu mgge,kuew teow hong kong,sotong goreng tepung,nasik lagi..sampai perot aku da nek keras..

ktorg borak2 jap..pas borak2 2 ktorg terus blik..tp time otw blik segamat 2..aku rase perot aku cm nak meletop..aku rase sb terlampau bnyk mkn kot..lg pon..da 2 mgu nafsu mkn aku memuncak..asyik mkn bnyk jek..aku pon pelik..tapi..aku memg hepy la..sb dapat pi jln2..aku da bosan asyik dok umah jek..x dpat pi sane sini..k la..aku nak tidow a..bdn letih..huhuhu..nanti ade time aku cter lagi.. 🙂

p/s : sory Gg..curik gambo kat flickr awk..

Jul
07

 

DSC06396

Bersabarlah! akn tetapi, ketahuilah bahawa anda tak mampu bersikap sabar, kecuali ats pertolongn taufiq dari Allah. Bersabarlah  sebagaimana  org  yg  yakin  akn  dtgnye  pertolongn dri Allah, org  yg  tahu akn sebaik2  tempat  kembali, org  yg  mengharapkan  pahala, dan org  yg mengharapkan dosanye terhapus. Bersabarlah, meskipun anda menghadapi berbagai soalan idop dan menghalangi jaln yg akn anda tempuhi. Sesungguhnye pertolongn akn dtg dengan Kesabaran, Kelapangan akn dtg setelah kesusahan dan kemudahan akn dtg setelah kesulitan..

DSC06422

Jul
02

Dri kecik sampai la ke besar..ktorg tetap bersame..hehehe..ble tgk lek pic2 nie tringat aku zaman kanak2..kan besh kalo mase ley diputarkan semula ke zaman kanak2..huhuhuhu..mcm2 yg aku lalui time kanak2 dulu…Sekarg da besar..sume da brubah tp syukur alhamdulillah sb aku dpt merasai kehidupan yg besh time kanak2 dulu..

 

:: Alya, Ain, Ninie ::

:: Alya, Ain, Ninie ::

Sekejap jek zaman da brubah..tup tup aku da umo 19 tahun..da kawen lak 2..cm x cye jek..hehehehe..Tp gambo ktorg tetap bersame..cme aku da len status lor….Pape pon aku tetp syg korg…

 

:: Ninie, Ain, Alya ::

:: Ninie, Ain, Alya ::

Pic nie terbalik pulak..mase kecik aku yg 1st..pic da besa aku lak yg akhir.neway..ktorg tetap kiut dari kecik sampai besar..heheehehe..nie mase aku form 4 x silap..

My Luvly Kazen..

Jun
30

Mlm nie aku bosan gler..x tau nak wat pe..so da x de keje,aku pon selak2 la album lame..tetbe terjumpe lak pic nie..huhuhuhu..da lame da aku nak scan tp masalh nye aku x reti nk scan..nsb bek mak cik aku tlg ajar..hehehehe..

Aku ske tgk pic nie..x tau npe..mybe sb dak nie kiut sgt pkai bju melayu..aku x tau a pic nie tahun ble nye..aku terjumpe dlm album akk aku..pe lagi..aku pon rembat a..hehehhehehhe..kalo akk aku tau aku amek mesti die hangin ngn aku..

comel x??hehehehehe

comel x??hehehehehe

Pic nie agak ketepi skit..al-maklum la x reti scan kan..aku men letak jek pic nie kan scanner..jnji kuar pic nie..sory a ek.. Aku rase korg kenal kot dak kicik nie..Neway aku syg insan nie..sampai ble2..

Peace !!!!

Jun
28

Semlm hari sbtu..huda n boi nk dtg umah aku..hehehehehe..dorg kate nak mkn kat sini..aku pon meggelabah nak masak..al maklum la aku mane reti masak..2 pon semlm atas bntuan kazen aku..bru aku mask..kalo x de die..memg mkn kat luar a jwb nye..mak aku lak x de..die pg KL umah akk aku..aku pon x tau a sedap ke x maknan yg aku masak 2..

To kak huda ,boi n Gg..sorry la kalo x sedap ek..seumaur hdop kte 2 a 1st time kte masak sendiri…Tq gak pd kak huda n boi sb sudi dtg umah kte..wlupon mak x de..n 1st time gak aku jumpe lelaki takot ular semlm..hahahahahaah…pade boi..sabo je la kne kutuk kat sini..

Mlm 2 aku ikot gG pi oldtaste..pi lepak2 same kak huda,boi,jijie ngn sape ntah lg sorg 2..x kenal..huhuhu..pas 2 aku ikot dorg pi karoke..aku tukang tengok jek..dorg yg nyanyi..beh gak sore kak huda nyanyi..kalah ct..jijie pon ley thn gak..sore die mcm sore Ziana Zain..heheheheh..nak lg kalo die menjerit..pergh..ley pecah gegendang telinge aku..sore emas la kate kan..hahahahaha..Gg x yah cter a..sbuk ngn sore rok die..boi lak..sore die cm org penyanyi veteran..bak kate gg..org muda sore org tua..heheheeh..tp not bad a..sdap jek sore korg sume..aku terhibur…

pas karoke..aku teros balik umah..penat..huhhhuhu..2 a aktiviti aku hari sbtu..x a bosan sgt wlupon mak aku x de kat umah..hehehehe..k a..penat a taip..nak rehat jap..

Papepon aku memg enjoy a semlm..tenang sekejap jiwa aku..dpt kuar mlm..hahahahahaaha…

korg memg besh!!!!

Jun
24

Oh Bulan..
Enggan melayan diriku lagi
Pabila airmata membasahi pipi
Dan lagu lagu di radio seolah olah memerli aku
Pabila kau bersama yang lain

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan di sebalik senyumanmu itu
Kau juga menyintai aku

Ku enggan berpura pura ku bahagia
Ku enggan melihat kau bersama si dia
Oh ku akui cemburu
Mula menular dalam diri
Pabila kau bersama yang lain

Adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarya ku mengharapkan
Di sebalik senyuman mu itu

Kau juga merindui aku

Pabila kau merenung matanya
Ku rebah jatuh ke bumi
Di saat kau benar-benar mahu pergi
Seperti ku bernafas dalam air

Adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih.. bersemadi untukmu
Dan sebenarya ku mengharapkan
Di sebalik senyuman mu itu
Kau juga merindui aku

Oh…

Dan Sebenarnya ..
Dan Sebenarnya ..
Aku rindu ..

Dan Sebenarnya ..
Dan Sebenarnya ..
Aku tak mampu .. tanpamu

Aku ske lgu nie..sb lirik lgu nie mcm ade terkne ngn aku ckit…lg pon aku minat sgt kat yuna nie..die sempoi jek..wlupon die dri band indie..huhuhuhu..

Jun
23
Farisa Aina Binti Zainal Abidin

Farisa Aina Binti Zainal Abidin

Nie adik saye..Name die Farisa Aina..juz call iesya jek..umo die 4 thun..hobinye berangan tetiap hri, imaginasi die terlampauu kuat..hari2 die asyik minum susu..x nak mkn nasi..die seorg budak yg sgt nakal..tp wlupon die nakal,die tetp ikot ckp saye.. ( kdg2 x ikot gak )..

Hari2 die akn gado ngn Gg..Ibarat anjing n kucing..kalo x gado sehari x sah..hehehehehe..die lah satu-satu nye adik yg paling rapat ngn saye..wlupon saye da kawen..sb dri kecik saye yg menguruskan die..thun depan die akn pg sekolah..x tau a pe yg akn jdk kalo die pg sekolah..pape pon saye tetp syg die..

DSC01362

Jun
23

DSC06268

Huhuhu..akhirnye aku dpt gak bli ball phyton..ular faveret aku 2…beh nye rase..wlupon ular 2 still kecik lg tp aku rase puas a..hohoho..lupe lak nak ucapkan terima kasih kat syg aku sb tlg crik n belikan ball phyton 2 untuk aku..sgup die x tdo mlm sb nak crik kat tenet..pape pon thanx yer..saye menghargai nye..pasal ular burmese phyton 2..mybe aku nak jual tp rase syg lak sb kaler die cantik n die da gemok..erm..kalo x jual x larat lak nak tggung bg mkn kat 2 ekor ular 2..